Logo

Nieuwsbrief Oktober/November

                

Nieuws vanuit de onderbouw groepen 1 t/m 4

De maand is weer voorbijgevlogen. Na een drukke periode staat er een welverdiende vakantie voor de deur.

De groepen 1 gingen 18 oktober “Kleurentoveren” in het Kunstmuseum, dit was erg leuk en indrukwekkend. Na de herfstvakantie zullen de groepen 2 t/m 4 ook een bezoek brengen aan het Kunstmuseum.

De kinderen hebben hard gewerkt aan het thema sprookjes. Dit is goed te zien in de klassen en de gangen. Er werd geknutseld, toneel gespeeld, gegymd, gezongen en vooral veel verteld over en met sprookjes. Doornroosje, Roodkapje, Hans en Grietje, Rapunzel, de Kikkerkoning, Assepoester, de Bremer stadsmuzikanten, het lelijke jonge eendje. De kinderen kennen ze allemaal.

         

In groep 3 en 4 werd groep doorbroken gewerkt op 16 oktober. Zij versierden spiegels, maakten heksensoep, speelden een vertelpantonime na en nog veel meer drama activiteiten. Het was weer een groot succes!

De kleuters hebben afgelopen dinsdag groep doorbroken workshops gevolgd. Er werden wolvenmaskers gemaakt, dekinderen zongen en speelden met de heks. Er werden snoephuisjes gemaakt, heksen geknutseld, grachten gemaakt rond het sprookjeskasteel, toverspiegels gemaakt en nog veel meer. De kinderen hebben hier enorm van genoten.

Tijdens 2 lessen in de aula bouwden de kinderen zelf een decor. Dit decor werd gebruikt voor de presentatie tijdens de Daltonproject afsluiting gisterenmiddag. Tijdens de Daltonprojectafsluiting mochten alle ouders tussen 14:00 uur en 15:00 uur komen kijken wat de kinderen allemaal geleerd en gemaakt hebben de afgelopen weken. Deze werd drukbezocht en het was erg gezellig.

Voor nu wensen wij jullie allemaal een fijne vakantie toe!
De juffen en meesters van de onderbouw

 

Nieuws vanuit de bovenbouw groepen 5 t/m 8

De maand oktober is voorbij gevlogen en nu staat de herfstvakantie alweer voor de deur.

In oktober zijn er veel activiteiten geweest.

Allereerst natuurlijk de Kinderboekenweek. In de klassen is volop aandacht besteed aan lezen en voorlezen. De oudere kinderen hebben de jongere kinderen voorgelezen. Het sprookjesproject sloot hier mooi op aan.

De kinderen van de groepen 8 hebben het drempelonderzoek gehad.

De groepen 6 tot en met 8 zijn in oktober naar het Kunstmuseum geweest en hebben les gehad over portretten maken. De les heette ‘Van gezicht tot portret’. De kinderen moesten bij deze les ook zelf aan de slag.

Afgelopen week is het project ‘Sprookjes’ afgesloten. In de klassen konden belangstellenden kijken naar de werkjes en presentaties van de kinderen. Er is erg hard gewerkt door de kinderen. Het onderwerp ‘Sprookjes’ sloeg erg aan. Er waren ook verschillende activiteiten te doen in de klassen. Leuk dat er zoveel belangstellenden waren om het werk te bewonderen.

De groepen 5 en 6 hadden deze week ook een speciale les in het zwembad. De ouder(s) waren uitgenodigd om een les bij te wonen. Er was veel belangstelling. De kinderen hebben laten zien welke onderdelen in de zwemlessen geoefend worden.

Nu gaan we genieten van een welverdiende herfstvakantie en we zien de kinderen 4 november weer terug op school.

 

Nieuws vanuit Gro-up

Onze eerste twee weken thema herfst zitten erop. We hebben samen met de kinderen de lokalen ingericht.

In ieder lokaal hebben we een mooie herfstboom gemaakt en er wordt allerlei herfstmateriaal ontdekt. We vullen en legen emmertjes, voelen en sorteren eikels, kastanjes, bladeren en spinnen. Hierdoor leren we allerlei nieuwe herfstwoorden.

       

We hebben een heel gezellige herfstwandeling gemaakt en op de groep lezen we het boek; ‘Wat nu Olivier?’

Naast werken aan het thema herfst hebben wij, pedagogisch medewerkers, een beweegtraining gevolgd. We gaan nu structureel naar het speellokaal en maken ook meer gebruik van de beweegvloer. In het speellokaal maken we parcourtjes, we oefenen met klimmen en glijden. Ook spelen we met klein materiaal zoals met ballen, hoepels of pittenzakjes. We oefenen met gooien en vangen, springen en mikken.

We wensen iedereen een fijne herfstvakantie!

 

Nieuws vanuit Jongleren

Herfst.. ons favoriete seizoen! Veel knutselen en een hoop plezier. Ook gaan wij graag naar buiten om door de mooie gele bladeren te rennen.

Inmiddels zijn wij begonnen aan onze herfst kunstwerkjes met de kleuren rood, groen en geel. Onze groep begint inmiddels te lijken op een echt bos!

Bericht van de Jeugdgezondheidszorg

In Den Haag nodigt de jeugdgezondheidszorg kinderen van 6 en 10 jaar uit op het CJG voor een gezondheidsonderzoek. Alle kinderen geboren in 2017 en 2013 die vorig schooljaar niet zijn gezien voor het 6 of 10-jarig gezondheidsonderzoek ontvangen een brief. Deze kinderen worden pas het volgende gezondheidsonderzoek weer opgeroepen.

Nu al vragen of zorgen? Bel of mail ons of kijk op www.cjgdenhaag.nl

Maakt u zich zorgen bijvoorbeeld over de groei, de ogen of oren van uw kind of heeft u vragen over de gezondheid, opgroeien of opvoeden? Dan staan we uiteraard voor u klaar.

Bel het klantcontactcentrum op (070) 752 80 00. Of stuur een e-mail naar cjg.jgz@denhaag.nl

Zet het volgende in de e-mail:

– naam van de jongere;

– geboortedatum van uw kind;

– uw telefoonnummer;

– de naam van de school. Of start een chat met een jeugdverpleegkundige. Zie: Contact – Centrum Jeugd & Gezin (cjgdenhaag.nl)

Zie voor meer informatie over Centrum Jeugd en Gezin www.cjgdenhaag.nl

 

Zorg en onderwijs

Rijksoverheid heeft de opdracht gegeven aan onderwijs en zorg om de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp te verbeteren.

Vanaf januari 2024 heeft de gemeente Den Haag de zorg in onze gemeente anders vormgegeven. Onze school valt nu onder het samenwerkingsverband ‘Kracht’. Kracht organiseert de zorg in ons gedeelte van Den Haag.

De visie van Kracht is om preventief te handelen, om te investeren in onze jongeren en laagdrempeligheid te creëren.

Sinds dit schooljaar werken we met een koppelgenoot van Kracht, Ruth Berghuis. Zij heeft nauw contact met de intern begeleiders van ons Kind Centrum.

Ook kunt u Tarek van Westcoaching bij ons op school vinden. Hij ondersteunt ons op school (preventief) en heeft een maatschappelijke functie en is hierdoor zichtbaar voor alle ouders en kinderen. Hieronder stelt hij zichzelf voor:

Hallo allemaal,

Mijn naam is Tarek en ik kom vanuit Westcoaching. De komende tijd zal ik bij jullie op school aanwezig zijn om zowel de docenten als de leerlingen (als groep) te ondersteunen. Mijn rol is voornamelijk om te helpen in de klas, waar ik de leraren zal bijstaan en beschikbaar ben voor leerlingen die wat extra hulp of begeleiding nodig hebben. Ik heb veel zin om samen met jullie aan de slag te gaan en een positieve bijdrage te leveren aan jullie leeromgeving. Ik sta altijd open voor vragen, dus schroom niet om me aan te spreken als u ergens mee zit of even niet verder komt.
Ik kijk er naar uit om jullie snel allemaal te ontmoeten en samen te werken! 

Mocht u vragen hebben over dit onderwerp, dan kunt u terecht bij de intern-begeleiders van onze school.

 

Kledinginzameling
Helaas hebben we de mededeling ontvangen, dat de huidige kledingcontainer voor het gebouw weggaat.
De kledinginzameling is in onze regio beëindigd. Vanaf week 44 (28 oktober) zullen de containers in de regio worden opgehaald. 

Doordat de kledingcontainer voor ons gebouw regelmatig vol zit, waarvoor dank, hebben we besloten om op zoek te gaan naar een andere organisatie.
We hebben deze gevonden, namelijk Climpex. Deze organisatie steunt ook verschillende goede doelen, zoals op hun website te lezen is.
Het is nu nog onduidelijk wanneer de huidige container wordt opgehaald en wanneer ze de nieuwe container kunnen leveren, waardoor het kan zijn dat er voor een bepaalde (korte) tijd geen container voor het gebouw staat. 

 

KC-avond team

Twee keer per jaar heeft het team van het Kind Centrum een avond met alle medewerkers van het Kind Centrum. Dit is in de avond, omdat de medewerkers van de kinderopvang t/m 18.30 uur aan het werk zijn. Dinsdag 15 oktober hadden we de eerste KC-avond van dit jaar. We starten om 18.30 uur met avondeten. Dit keer onder het genot van Turkse hapjes en om 19 uur begon de bijeenkomst. De eerste avond stond in het teken van verbinding en de tweede avond, die later dit jaar volgt, wordt inhoudelijk ingericht. De avond was een succes. We hebben ‘De alleskunner’ gedaan o.l.v. juf Trudy. Er is gelachen en er was verbinding tussen de verschillende teams. Zonder relatie, geen prestatie. 

 

KiVa

Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief van september, zijn we gestart met KiVa. KiVa is een programma voor groep 1 t/m 8 voor het creëren van een fijne en veilige groep. Daarnaast is er extra aandacht voor het tegengaan van pesten. Het programma zet in op positieve groepsvorming, zodat ieder kind met plezier naar school gaat. KiVa is het enige programma waarvan de effectiviteit internationaal wetenschappelijk is aangetoond.

Ondanks dat er in de groepen al kennis is gemaakt met KiVa, willen we KiVa gezamenlijk (met u en de kinderen) openen. Dit zullen we op maandagochtend 11 november doen om 8.30 uur op het veld. Komt u ook even kijken?

De Plusklas

Vandaag is de Plusklas van start gegaan, speciaal voor de begaafde leerlingen van de school. In de Plusklas krijgen de kinderen een gevarieerd aanbod aan cognitieve uitdagingen. Er wordt tevens aandacht besteed aan de leerkuil en de groeimindset. Daarnaast ontdekken de kinderen hun talenten: Wat geeft hen energie? Wanneer ervaren zij flow? En welke talenten kunnen zij benutten bij dingen die nog uitdagend voor hen zijn?

De deelnemende kinderen (de betreffende ouders zijn hier al van op de hoogte gebracht) komen elke donderdagochtend gedurende drie kwartier samen onder leiding van juf Karlijn. Momenteel is de Plusklas alleen voor leerlingen van groepen 4 tot en met 8.

 

De Ploeterklas

Volgende week donderdag start de Ploeterklas. Deze klas is bedoeld voor rekenvaardige leerlingen die nog meer uitdaging nodig hebben dan het aanbod dat in de klas gegeven wordt. In de Ploeterklas werken we met de methode RekenXL, waarbij we aan de slag gaan met projecten rond reken-wiskundige vraagstukken. De kinderen leren om problemen systematisch te benaderen en de beste oplossingen te vinden. Ze werken telkens naar een eindopdracht toe. Daarnaast besteden we aandacht aan de leerkuil en de groeimindset. We bespreken hoe je omgaat met uitdagingen, welke strategieën je kunt inzetten wanneer iets lastig is en hoe je een positieve mindset kunt ontwikkelen.

De leerlingen uit groepen 4 en 5 worden samengevoegd, evenals die uit groepen 6, 7 en 8. Juf Karlijn begeleidt de Ploeterklas de komende periode. De ouders van de deelnemende kinderen zijn al geïnformeerd.

 

Ophalen 15.00 uur

De ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van groep 1 en 2 mogen hun kind(eren) ophalen via de kleuterdeur. De buiten kleuterdeur gaat om 15.00 uur open en dan kunt u uw kind(eren) bij de juiste binnen kleuterdeur ophalen. Wilt u daarna ook weer via dezelfde buiten-kleuterdeur naar buiten i.v.m. de BSO die dan inmiddels in de aula is begonnen. Alvast bedankt.
De ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de groepen 3 t/m 8 die hun kind(eren) ophalen blijven buiten het hek wachten. De leerkracht van groep 3 en 4 verzamelen de kinderen op het plein en wanneer zij u bij het hek zien wachten, komt uw kind(eren) naar u toe. Het is niet de bedoeling dat deze ouder(s)/verzorger(s) op het schoolplein komen. Hierdoor wordt het namelijk te druk en kunnen de collega’s moeilijker overzicht houden. Ook is het niet de bedoeling dat u vanuit de auto/weg uw kind roept om te komen. De kinderen van groep 5 t/m 8 komen zelfstandig naar buiten. Ook is het de bedoeling dat deze ouder(s)/verzorger(s) buiten het hek op hun kind(eren) wachten. Het kan uiteraard ook zo zijn wanneer uw kind in de bovenbouw zit, dat u een ander punt met uw kind(eren) heeft afgesproken, zoals ‘op de hoek’. 

 

Nederlandse lessen voor moeders op school.

Wil je oefenen met de Nederlandse taal? Kom dan langs bij de Nederlandse les voor moeders op Dalton KC Helen Parkhurst. In een gezellige groep verbeter je samen je Nederlands. In de les oefenen we met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je leert veel nieuwe woorden en we werken aan onderwerpen uit het echte leven. Bijvoorbeeld een gesprek voeren met de juf op school. De les is iedere maandag en woensdag van 9:00 uur tot 11:15 uur. Heb je interesse of een vragen, stuur dan een email naar t.vanderheijde@daltonkchp.n

 

Verschillende talen in het gebouw

Het verzoek van diverse ouders is om aandacht in de nieuwsbrief te besteden aan de verschillende talen in het gebouw. 

Hierbij het verzoek om Nederlands in het gebouw te praten met elkaar (ouders onderling), indien mogelijk. Ouders willen graag kennismaken of een gesprek beginnen (betrokkenheid), maar voelen zich buitengesloten, omdat ze niet deel kunnen nemen aan een gesprek. Wanneer Nederlands niet lukt, lukt het misschien wel in het Engels? Daarnaast de kanttekening dat we begrijpen (en aanmoedigen) dat wanneer de Nederlandse taal niet goed wordt beheerst, dat u met uw kind uw moedertaal praat.

 

Tekening van ons Kindcentrum

Wij hebben samen met een tekenaar ons Kindcentrum getekend. Wij zijn trots op het eindresultaat en willen deze dan ook met u delen! 

 

Ouders in de school

Het kan altijd voorkomen dat u tijdens schooltijd iets wil afgeven voor uw kind, of dat u uw kind komt halen voor een afspraak. Wij willen u er op wijzen dat u dan altijd via de hoofdingang naar binnen moet. Wilt u iets afgeven wat uw kind vergeten is, geef dit dan af bij de administratie (dit geldt voor alle groepen). Zij zullen er dan voor zorgen dat het bij uw kind terecht komt. Mocht uw kind een afspraak hebben meldt u dit dan ook bij de leerkracht via social schools, zodat de leerkracht ervoor kan zorgen dat uw kind op tijd bij de administratie aanwezig is (dit geldt voor de groepen 3 t/m8).  

 

Waarom doet lezen ertoe? 

 (Voor)lezen stimuleert de taal- en leesontwikkeling 

Kinderen die al jong worden voorgelezen, hebben daar later op school profijt van. Vanaf 7- tot 10-jarige leeftijd hebben zij gemiddeld een rijkere woordenschat, een sterker leesbegrip en een hogere leesmotivatie. 

Vrij lezen leidt tot beter lezen 

Wanneer kinderen ouder worden, zijn zij steeds beter in staat om ook zelf boekjes te lezen. Naast voorgelezen worden, draagt ook dit zelf lezen bij aan de taal- en leesontwikkeling. Wanneer kinderen vaak in hun vrije tijd lezen, zien zij hun leesvaardigheid stijgen. Als gevolg daarvan worden ze zelfverzekerder over hun leescompetentie, waardoor ze ook weer vaker gaan lezen. Zo neme hun tekstbegrip en woordenschat weer toe, waarna het leesgedrag weer groeit. Het leesgedrag en de leesvaardigheid versterken elkaar zodoende over en weer, en blijven elkaar de hele onderwijscarrière versterken. 

Je kunt gratis lid worden van de bibliotheek!  
Ben je dat al, dan is dat super! Je kunt dan ook gratis gebruik maken van de volgende sites, waar prenten(boeken) worden voorgelezen. Bij sommige sites heb je het boek er ook bij nodig. Ook kunnen kinderen worden voorgelezen in hun moedertaal. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek, kun je deze sites bezoeken. 

https://prentenboekeninalletalen.nl/ 

https://yoleo.nl/ 

https://www.passendlezen.nl/iguana/www.main.cls?surl=superboek 

Wij hopen dat er thuis veel (voor)gelezen wordt en dat de kinderen er veel plezier aan beleven. 

 

Leesplezier

We vinden het belangrijk om het leesplezier van kinderen te bevorderen. 

Hierdoor hebben we in het Kind Centrum zwerfboeken. Deze boeken zijn voorzien van een sticker met ‘zwerfboek’ erop. Er zijn drie kasten; een voor de onderbouw, een voor de middenbouw en een voor de bovenbouw. U mag het boek houden, maar mag het ook terugbrengen. Als u thuis een boek heeft voor de zweefbibliotheek, mag u dit aan juf Sandra Scholte geven of bij de administratie inleveren.

Wist u dat uw kind t/m 18 jaar gratis lid kan zijn van de bibliotheek? U kunt o.a. gratis boeken lenen bij een bibliotheek. Ook organiseert de bibliotheek leuke activiteiten voor kinderen. 

Wist u dat als uw kind lid is van de bibliotheek gratis luisterboeken kan downloaden/lenen bij www.onlinebibliotheek.nl? Deze luisterboeken leent u voor een periode en gaan daarna automatisch weer van uw account. Superhandig! Zo kan een luisterboek nooit te laat worden ingeleverd, beschadigen of kwijtraken. 

 

Aanmeldperiode basisschool

Is uw kind geboren tussen 01-10-2021 t/m 31-12-2021?
Meld uw kind dan aan in de aanmeldperiode die voor uw kind is vastgesteld!
Lever het ingevulde aanmeldformulier in tussen 16 december 2024  en.

Schoolmaaltijd

Beste ouder/verzorger

Uw school doet mee met het Programma Schoolmaaltijden. Met dit programma willen we ervoor zorgen dat onze leerlingen met voldoende eten naar school gaan. Met een gevulde maag kunnen kinderen namelijk beter leren. Veel ouders/verzorgers kunnen extra steun gebruiken, nu alles duurder wordt. Daarom krijgen alle ouders/verzorgers van deze school dit bericht. Dit filmpje legt het programma nog wat verder uit: https://schoolmaaltijden.nl/boodschappenkaart/

Bijlage 3 – Flyer

 

WIS Collect

Dit schooljaar zijn wij voor het innen van de oudergelden overgegaan naar een geautomatiseerd systeem genaamd WIS Collect. Dit systeem maakt het makkelijker en overzichtelijker om betalingen te innen.
In dit korte instructie filmpje ziet u hoe dit in zijn werking zal gaan.

https://vimeo.com/133035617

 

Ingangen 

De kinderen van de groepen 1 en 2 gaan via de achterste zij-ingang naar binnen (aan de kant van het veld) en de groepen 3 t/m 8 de voorste zij-ingang. De hoofdingang is geen ingang voor onze basisschoolgroepen.  

 

Afzetten en ophalen van de kinderen

Bij het brengen en ophalen van de kinderen vragen wij u aandacht om uw auto te parkeren op een juiste plaats in een van de straten rond het gebouw of op de grote parkeerplaats in de Nieuwersluisstraat. Bij ophalen niet voor de deur wachten totdat uw kind naar buiten komt. Graag ook dan gewoon uw auto parkeren en dan uw kind bij het hek ophalen. De straat voor en naast ons gebouw is nauw.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Informatiestand in centrale bibliotheek, Spui

Ik ben Marwa Mohamed. Ik ben als vrijwilliger lid van de Raad van Ouders bij Leergeld Den Haag. Elke woensdag kunt u me vinden in de centrale bibliotheek van Den Haag aan het Spui. Hier geef ik van 10.00-12.00 uur voorlichting. Ouders kunnen bij mij terecht met hun vragen: bijvoorbeeld over het aanvragen van een fiets, laptop/computer, materialen om te sporten of mee te doen aan kunstlessen. Ik spreek naast Nederlands ook Arabisch.

Waar staat Leergeld Den Haag voor

Leergeld Den Haag is er voor kinderen van 4 t/m 17 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. We geven hulp in natura. Dit doen we samen met de gemeente Den Haag en met bijdragen van lokale fondsen, het bedrijfsleven en particulieren. Voor uw vragen over deze email, kunt u mij mailen: marwaalya58@live.nl 

Voor overige informatie kunt u ook kijken op onze website: https://www.leergelddenhaag.nl/

 

Overblijf

Op Dalton KC Helen Parkhurst verzorgt Kinderstralen de tussenschoolse opvang (TSO). 

Evita is de coördinator hiervan. Wanneer er iets tijdens de overblijf gebeurt, dan kunt u Evita bereiken via helenparkhurst.kinderstralen@gmail.com of via 06-18488497.
Werktijden zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00-13.30.

Wanneer u wijzigingen omtrent de TSO wilt doorgeven of wanneer u financiële vragen heeft of bepaalde (di)eet-wensen van uw kind(eren) wil doorgeven, dan kan dit via los@kinderstralen.nl. 

 

Vrij buiten de vakanties

De directie mag alleen vrijgeven (verlof) buiten de schoolvakanties in bepaalde gevallen, zoals bruiloft, uitvaart, jubileum e.d. Deze kunt u terugvinden in de informatiegids. 

Wanneer u door uw werk niet weg kan tijdens de schoolvakantie, dan dient u dit te bewijzen door een schriftelijke verklaring af te leggen. U mag hierbij maximaal 2 weken weg. Het is hierbij niet de bedoeling dat dit aan een schoolvakantie vastzit. Langer op vakantie gaan buiten de schoolvakanties mag niet van de wet. 

Bij bijzondere gebeurtenissen van meer dan 10 dagen, dient u dit aan te vragen via de leerplichtambtenaar. Dit moet minimaal 8 weken van tevoren. 

 

Ballen en speelgoed

Door sommige kinderen worden er spullen van huis mee naar school genomen, zoals voetballen en speelgoed.

Dit is altijd op eigen verantwoordelijkheid van thuis. Natuurlijk leren we de kinderen om zuinig om te gaan met materiaal in algemene zin; van jezelf en van een ander. 

Maar het kan weleens voorkomen, dat iets kapotgaat, kwijtraakt of op een dak terecht komt (voetbal). We doen natuurlijk altijd ons best om iets te maken, mee te zoeken of vragen om van het dak af te halen, maar het kan ook voorkomen dat het eindresultaat anders is, dan u had verwacht/bedacht.

 

Mobiele telefoon en smartwatch 

Leerlingen mogen een mobiele telefoon bij zich hebben, maar binnen het Kind Centrum mag deze tussen 8.30 uur en 15.00 uur niet aan staan. Dit geldt ook tijdens de Tussen Schoolse Opvang (overblijf). Indien noodzakelijk mogen kinderen gebruik maken van de telefoon van het Kind Centrum. Het dragen van een SOS-horloge (smartwatch) is tijdens onderwijstijden niet toegestaan. Deze horloges moeten bij de leerkracht worden ingeleverd. Na 15.00 uur kan de leerling het SOS-horloge bij de leerkracht ophalen. 

 

Foto’s leerlingen 

Er zijn door verschillende ouders foto’s gemaakt van hun kind(eren). We willen hierbij vragen om uitsluitend uw eigen kind(eren) te fotograferen. Mocht u toch een ander kindje op de foto hebben, dan verzoeken we (middels privacywet) om deze foto(‘s) niet op Social Media te plaatsen of op een andere manier te delen. 

 

Helpdesk Geldzaken

In de afgelopen jaren hebben we vanuit Helpdesk Geldzaken veel inwoners geholpen met hun vragen over geld. Financiële problemen werken door in alle leefgebieden.

Dit doet de Helpdesk Geldzaken:

De Helpdesk Geldzaken helpt de Haagse burger met vragen over geld, zie bijlage voor meer informatie.

De medewerkers van de Helpdesk Geldzaken helpen;

  • om inzicht te krijgen in inkomen en uitgaven
  • met tips en hulp om direct te besparen
  • bij vragen over toeslagen en regelingen

 

Oproep ouders wijziging gegevens 

Zouden ouder(s)/verzorger(s) bij een verandering van telefoonnummer of mailadres dit willen doorgeven aan de administratie?  

Bij voorbaat dank. 

 

Veiligheid bij het brengen en halen van de kinderen  

De veiligheid van de kinderen bij het brengen en halen van het Kind Centrum vraagt extra aandacht. De straat voor en naast ons gebouw is nauw. De (jongere) kinderen worden door u als ouder(s)/verzorger(s) gebracht of gehaald. Met name bij het ophalen ontstaat regelmatig “file” in de straat. Dit komt, omdat ouder(s)/verzorger(s) hun kind(eren) met de auto komen ophalen.   

Wij vragen uw aandacht om uw auto te parkeren op een juiste plaats in een van de straten rond het gebouw. En uw kind(eren) op de stoep te laten wachten. Dit voorkomt gevaarlijke situaties waar kinderen tussen auto’s door lopen.  

Het is geweldig om te zien dat heel veel ouder(s)/verzorger(s) lopend of op de fiets hun kind(eren) komen brengen en halen.  

Veiligheid is iets van ons allemaal.  

Bij voorbaat dank voor uw medewerking. 

Op de website (https://daltonkc-helenparkhurst.nl 

Welkom bij DaltonKC Helen Parkhust | DaltonKC 

Jong Leren De Peuterleerplek Helen Parkhurst van JongLeren bereid uw kind spelenderwijs voor op de basisschool. Kinderen van 2,5 tot 4 jaar spelen op vaste dagdelen onder deskundige leiding van onze pedagogisch medewerkers. 

Op onze website vindt u de nieuwe informatiegids 2023-2024. Hier staat belangrijke informatie over dit onderwijsjaar in. De informatiegids kunt u online bekijken.   

Aan het begin van het schooljaar heeft u de kalender 2023-2024 gekregen. Hier staan belangrijke evenementen en de vrije dagen en vakanties in. Op de achterkant van deze kalender vindt u een QR-code. Wanneer u deze scant, komt u direct bij de (digitale) informatiegids terecht.   

www.daltonkc-helenparkhurst.nl 

Vrije dagen: Marge- en studiedagen van het onderwijsgedeelte van het Kind Centrum 

 

Vakantie dagen 2024/2025

  • Herfstvakantie: ma 28 oktober t/m vr 01 november 2024
  • Kerstvakantie: ma 23 december 2024 t/m vrijdag 3 januari 2025
  • Voorjaarsvakantie: ma 24 februari t/m vr 28 februari 2025
  • Goede Vrijdag: vr 18 april 2025 (aansluitend aan de meivakantie)
  • Tweede Paasdag: ma 21 april 2025 (valt in de meivakantie)
  • Meivakantie: di 22 april t/m vr 02 mei 2025
  • Bevrijdingsdag: ma 5 mei 2025 (aansluitend aan de meivakantie)
  • Hemelvaartsdag do 29 mei 2025
  • Dag na Hemelvaart vr 30 mei 2025
  • Tweede Pinksterdag ma 09 juni 2025
  • Zomervakantie: ma 21 juli t/m vr 29 augustus 2025

 

Marge dagen 2024/2025

  • Donderdag 07 november 2024, groep 1 t/m 8 vrij
  • Vrijdag 20 december 2024, groep 1 t/m 8 vrij
  • Woensdag 29 januari 2025, groep 1 en 2 vrij
  • Vrijdag 21 februari 2025, groep 1 t/m 8 vrij
  • Woensdag 12 maart 2025, groep 1 en 2 vrij
  • Dinsdag 06 mei 2025, groep 1 t/m 8 vrij (aansluitend na de meivakantie)
  • Vrijdag 6 juni 2025, groep 1 t/m 8 vrij
  • Woensdag 11 juni 2025, groep 1 en 2 vrij
  • Vrijdagmiddag 11 juli 2025, groep 1 t/m 8 vrij
  • Donderdag 17 juli 2025, groep 8 vrij
  • Vrijdag 18 juli 2025, groep 1 t/m 8 vrij

 

Stripboeken  

Een oproep vanuit ons Kind Centrum-bibliotheek: Heeft u thuis stripboeken, die niet meer worden gelezen? Zou u deze dan kunnen inleveren bij de administratie van ons Kind Centrum? Alvast bedankt!  

 

Facebook  

Naast Instagram heeft het Dalton Kind Centrum nu ook een eigen Facebookpagina.  

De Facebookpagina heet: Dalton KC Helen Parkhurst. 

Volg ons! 

 

Social Schools 

Wist u dat….. 

u uw kind via Social Schools kan afmelden?!  

De absentiemelding komt zowel bij de leerkracht als bij de administratie binnen.  

Ga naar ‘administratie’ in de Social schools app en u kunt hier de reden van afwezigheid melden! 

 

Motto: Laat SAMEN werken voor jou! 

Het team van Dalton Kind Centrum is erin geslaagd om onze Daltonmanier van werken in één zin samen te vatten. De slogan is geworden: Laat SAMEN werken voor jou! Dit is wie wij zijn en wat wij doen. 

 

Mededelingen Dalton Kind Centrum Helen Parkhurst 

Instagram: Volg ons op @daltonkchp 

 

Mededelingen Ouderraad en MR 

De Ouderraad (OR) is op zoek naar leden (ouders/verzorgers/oma’s/opa’s), die een activiteit op zich willen nemen om te organiseren, in samenspraak met de leerkrachten en andere OR-leden. Daarnaast zijn er ongeveer 1x per zes weken vergaderingen over lopende zaken. Mocht je interesse hebben om mee te helpen en te praten, meld je dan snel aan bij de administratie van onze school. 

 

Medezeggenschapsraad
De school heeft een medezeggenschapsraad (MR), waar zowel leerkrachten als ouders in zitten. In de MR wordt over allerlei onderwerpen gesproken, zoals welke plannen de school heeft om het onderwijs beter te maken, de tussen schoolse opvang (Kinderstralen) of veiligheid. Als je vragen hebt of je wilt ons iets meegeven dat je belangrijk vindt, kun je bij

ons terecht.

Wij zijn (van links naar rechts):

Daphne, moeder van Boris (groep 7a)

Elise, moeder van Thijs (groep 7a), Sepp (groep 6a) en Noa (groep 3a)

Simone, moeder van Job (groep 6a) en Tobias (groep 5a)

Esmeralda, moeder van Nora (groep 2a) en Naim (groep 1a)

Marieke, moeder van Raoul (groep 4a)

Je kunt ons aanspreken bij school of je kunt mailen naar mr.helenparkhurst@gmail.com. Ook zal er elke laatste woensdag van de maand een koffieochtend zijn, waarbij een aantal leden van de MR aanwezig zal zijn.

 

Ouderraad vergadering

Maandagavond 19 December 2024  is er om 19.00 uur een vergadering van de Ouderraad. De vergadering is voor iedereen toegankelijk. 

E-mail adres van de OR: 

or.obsdaltonhelenparkhurst@gmail.com 

 

M.R.vergadering 

Maandagavond 11 november 2024 is er om 19.30 uur een vergadering van de Medezeggenschapsraad. 

E-mail adres van de MR: 

mr.helenparkhurst@gmail.com